ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BOLAMA PİLAVI

Bolama Pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bolama Pilavı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı beyaz nohut
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 3~4 diş sarımsak
  • 30 adet arpacık soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 3 yeşilbiber
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı Trakya baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Karabiber

Bolama Pilavı Nasıl Yapılır?

Bir gece önceden ıslattığınız beyaz nohut, kuşbaşı et, arpacık soğanı, sarımsak, tuz, karabiber, salça, zeytinyağı kuşbaşı doğranmış domates ve biberi derin bir kasede karıştırın. Üzerine çapraz olacak şekilde 2 çatal koyup büyük yuvarlak bir tepsiye ters çevirin. Dağılmaması için kasenin üzerine ısıya dayanıklı bir ağırlık koyun. Üzerine suyu ilave edip ocakta orta harlı ateşte pişirin. Beyaz nohut ve etler yumuşamaya başlayınca pirinci ekleyin. Pirinçler pişmeye başlayınca etlerin üzerindeki ağırlığı alıp kaseyi kaldırın. Tereyağını sıcak pilavın üzerine parçalar halinde koyup dinlenmeye bırakın. Demlenen pilavı üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!