ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BOLAMA PİLAVI

Bolama pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bolama pilavı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı beyaz nohut
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 3~4 diş sarımsak
  • 30 adet arpacık soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 3 yeşilbiber
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı Trakya baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Karabiber

Bolama pilavı Nasıl Yapılır

Bir gece önceden ıslattığınız beyaz nohut, kuşbaşı et, arpacık soğanı, sarımsak, tuz, karabiber, salça, zeytinyağı kuşbaşı doğranmış domates ve biberi derin bir kasede karıştırın. Üzerine çapraz olacak şekilde 2 çatal koyup büyük yuvarlak bir tepsiye ters çevirin. Dağılmaması için kasenin üzerine ısıya dayanıklı bir ağırlık koyun. Üzerine suyu ilave edip ocakta orta harlı ateşte pişirin. Beyaz nohut ve etler yumuşamaya başlayınca pirinci ekleyin. Pirinçler pişmeye başlayınca etlerin üzerindeki ağırlığı alıp kaseyi kaldırın. Tereyağını sıcak pilavın üzerine parçalar halinde koyup dinlenmeye bırakın. Demlenen pilavı üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.