Bolama Pilavı

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Bolama Pilavı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı beyaz nohut
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 3~4 diş sarımsak
- 30 adet arpacık soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 domates
- 3 yeşilbiber
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı Trakya baldo pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- Karabiber
Bolama Pilavı Nasıl Yapılır?
Bir gece önceden ıslattığınız beyaz nohut, kuşbaşı et, arpacık soğanı, sarımsak, tuz, karabiber, salça, zeytinyağı kuşbaşı doğranmış domates ve biberi derin bir kasede karıştırın. Üzerine çapraz olacak şekilde 2 çatal koyup büyük yuvarlak bir tepsiye ters çevirin. Dağılmaması için kasenin üzerine ısıya dayanıklı bir ağırlık koyun. Üzerine suyu ilave edip ocakta orta harlı ateşte pişirin. Beyaz nohut ve etler yumuşamaya başlayınca pirinci ekleyin. Pirinçler pişmeye başlayınca etlerin üzerindeki ağırlığı alıp kaseyi kaldırın. Tereyağını sıcak pilavın üzerine parçalar halinde koyup dinlenmeye bırakın. Demlenen pilavı üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR