Bolama Pilavı

Bolama Pilavı
10 Mart 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bolama Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı beyaz nohut
  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 3~4 diş sarımsak
  • 30 adet arpacık soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 domates
  • 3 yeşilbiber
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı Trakya baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Karabiber
Bolama Pilavı

Nasıl Yapılır

Bir gece önceden ıslattığınız beyaz nohut, kuşbaşı et, arpacık soğanı, sarımsak, tuz, karabiber, salça, zeytinyağı kuşbaşı doğranmış domates ve biberi derin bir kasede karıştırın. Üzerine çapraz olacak şekilde 2 çatal koyup büyük yuvarlak bir tepsiye ters çevirin. Dağılmaması için kasenin üzerine ısıya dayanıklı bir ağırlık koyun. Üzerine suyu ilave edip ocakta orta harlı ateşte pişirin. Beyaz nohut ve etler yumuşamaya başlayınca pirinci ekleyin. Pirinçler pişmeye başlayınca etlerin üzerindeki ağırlığı alıp kaseyi kaldırın. Tereyağını sıcak pilavın üzerine parçalar halinde koyup dinlenmeye bırakın. Demlenen pilavı üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo