Biberli Ve Mantarlı Pilav

Biberli Ve Mantarlı Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Biberli Ve Mantarlı Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1.5 su bardağı su
  • 30 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 10 kültür mantarı
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • Tuz
Biberli Ve Mantarlı Pilav

Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp 10 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Kıyılmış soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Temizlenmiş ve iri şeritler halinde doğranmış renkli biberleri, dilimlenmiş mantarları ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinci süzüp ekleyin ve birkaç dakika çevirin. Üzerine sıcak tavuk suyu ve tuzu ekleyip suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlendirin. Servis yapın.

Daha hafif bir yemek için, klasik mantarlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo