ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BİBERLİ VE MANTARLI PİLAV

Biberli Ve Mantarlı Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberli Ve Mantarlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1.5 su bardağı su
  • 30 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 10 kültür mantarı
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • Tuz

Biberli Ve Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci yıkayıp 10 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Tereyağını tencereye alıp eritin. Kıyılmış soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Temizlenmiş ve iri şeritler halinde doğranmış renkli biberleri, dilimlenmiş mantarları ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinci süzüp ekleyin ve birkaç dakika çevirin. Üzerine sıcak tavuk suyu ve tuzu ekleyip suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlendirin. Servis yapın.

Daha hafif bir yemek için, klasik mantarlı pilav tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!