ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BARBUNYALI ŞÖLEN PİLAVI

Barbunyalı Şölen Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunyalı Şölen Pilavı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 350 gr haşlanmış
  • barbunya fasulyesi
  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 100 gr dilimlenmiş sucuk
  • 4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1’er çay kaşığı kekik ve karabiber
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Pilav için

  • 2 su bardağı baldo pirinci
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı doğranmış domates
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz

Barbunyalı Şölen Pilavı Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın.Kuzu etini ekleyip soteleyin.Kekik ve karabiberi ilave edip karıştırarak kavurun.Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın.Etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin.Fasulyeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sıcak muhafaza edin.

Pilav için pirinci ılık suda 30 dakika bekletip süzün ve bol suyla yıkayın.Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun.Doğranmış domates, tuz ve salçayı ilave edip karıştırın.Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.Su kaynayınca ocağın altını kısıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün.

Etli fasulyenin yarısını pilava ekleyip harmanlayın.Sucukları ızgarada pişirin.Pilavı şekilli kek kalıbına alıp (kalıbın şeklini alması için) üzerine kaşığın tersi ile bastırın.Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına alın.Üzerini kalan etli fasulye ve sucuk dilimleriyle kaplayıp maydanozla süsleyin.Sıcak servis yapın.  


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!