ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ BAKLALI BULGUR PİLAVI

Baklalı bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklalı bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 4 su bardağı su
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Baklalı bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Baklaları yıkadıktan sonra ayıklayıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ve baklaları ilave edip kısık ateşte, baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Baklalar yumuşadığında bulguru ilave edin. Önce orta, daha sonra kısık ateşte pişirin. Bulgur suyu çekip göz göz olunca üzerine erittiğiniz yağı üzerine gezdirin. Üzerini kağıt havlu ve tencerenin kapağıyla kapatarak 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:16:25

süperleerr :))

Misafir12.10.2016 17:17:41

çok güzel bir tatlı

Misafir12.10.2016 17:25:26

şimdi deneyeceğim çok güzel gözüküyor :)

Misafir12.10.2016 17:36:40

bademsiz tavsiye ederim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.