Baklalı Bulgur Pilavı

Baklalı Bulgur Pilavı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baklalı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 4 su bardağı su
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Baklalı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Baklaları yıkadıktan sonra ayıklayıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ve baklaları ilave edip kısık ateşte, baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Baklalar yumuşadığında bulguru ilave edin. Önce orta, daha sonra kısık ateşte pişirin. Bulgur suyu çekip göz göz olunca üzerine erittiğiniz yağı üzerine gezdirin. Üzerini kağıt havlu ve tencerenin kapağıyla kapatarak 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo