ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ BAKLALI BULGUR PİLAVI

Baklalı Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 4 su bardağı su
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı

Baklalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Baklaları yıkadıktan sonra ayıklayıp küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ve baklaları ilave edip kısık ateşte, baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Baklalar yumuşadığında bulguru ilave edin. Önce orta, daha sonra kısık ateşte pişirin. Bulgur suyu çekip göz göz olunca üzerine erittiğiniz yağı üzerine gezdirin. Üzerini kağıt havlu ve tencerenin kapağıyla kapatarak 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!