Ali Paşa Pilavı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 3 patlıcan
- 1 domates
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 4.5 su bardağı sıcak et suyu
- 3 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
- 3 dal dereotu
- Tuz
Köfte için:
- 250 gr kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı un
Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır?
- Köfte harcını hazırlamak için; ekmeği ıslatıp ufalayın, soğanı rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun.
- Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın.
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin, süzüp kurulayın.
- Sıvıyağı tavada kızdırıp önce köfteleri sonra patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
- 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada eritip fıstıkları kavurun. Domatesi soyup küp küp doğrayın.
- Pirinci yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın.
- Köfte, patlıcan ve fıstıkları ilave edip harmanlayın. Et suyu ve tuz ekleyip kapağını kapatın.
- Kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek demlenmeye bırakın. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
- Pilav suyunu çektiği halde pirinçler hala diri ise 1 kahve fincanı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR