ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ALİ PAŞA PİLAVI

Ali Paşa Pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ali Paşa Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 patlıcan
  • 1 domates
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 4.5 su bardağı sıcak et suyu
  • 3 çorba kaşığı margarin 

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ
  • 3 dal dereotu
  • Tuz

Köfte için:

  • 250 gr kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı un

Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcını hazırlamak için; ekmeği ıslatıp ufalayın, soğanı rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın. 
  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin, süzüp kurulayın.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp önce köfteleri sonra patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 
  • 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada eritip fıstıkları kavurun. Domatesi soyup küp küp doğrayın. 
  • Pirinci yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın.
  • Köfte, patlıcan ve fıstıkları ilave edip harmanlayın. Et suyu ve tuz ekleyip kapağını kapatın.
  • Kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek demlenmeye bırakın. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
  • Pilav suyunu çektiği halde pirinçler hala diri ise 1 kahve fincanı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!