ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ACEM PİLAVI

Acem Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acem Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı Jasmine pirinç
  • 30 gr tereyağı
  • 200 gr kuşbaşı dana eti
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
  • Tuz

Acem Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
  • Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.
  • Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun.
  • 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin.
  • Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin.
  • Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!