Acem Pilavı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Acem Pilavı Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı Jasmine pirinç
- 30 gr tereyağı
- 200 gr kuşbaşı dana eti
- 2.5 su bardağı su
- 2 havuç
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
- Tuz
Acem Pilavı Nasıl Yapılır?
- Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
- Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.
- Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun.
- 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin.
- Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin.
- Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR