Tavuk Etli Ve Mantarlı Fırın Makarna

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Tavuk Etli Ve Mantarlı Fırın Makarna Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket makarna
- 200 gr tavuk göğüs eti
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gr mantar
- 4 dal taze soğan
- 10~12 yarı kurutulmuş domates
- 3 sivri biber
- Tuz
- Karabiber
- 150 gr mozzarella peyniri
- Yarım çay bardağı iri dövülmüş Antep fıstığı
Tavuk Etli Ve Mantarlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır?
Makarnayı kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Mantarları ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Tavuk etleri, doğranmış taze soğan ve biberleri ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Küp şeklinde doğranmış kuru domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tavuk etli karışımı makarnaya ekleyin. Mozzarella peynirini irice rendeleyip 2/3’ünü makarnaya karıştırıp fırın kabına aktarın. Üzerine dövülmüş fıstık ve rendelenmiş kalan peynirini serpiştirip 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR