ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ TAVUK ETLİ VE MANTARLI FIRIN MAKARNA

Tavuk etli ve mantarlı fırın makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli ve mantarlı fırın makarna tarifi için malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr mantar
  • 4 dal taze soğan
  • 10~12 yarı kurutulmuş domates
  • 3 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 150 gr mozzarella peyniri
  • Yarım çay bardağı iri dövülmüş Antep fıstığı

Tavuk etli ve mantarlı fırın makarna Nasıl Yapılır

Makarnayı kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Mantarları ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Tavuk etleri, doğranmış taze soğan ve biberleri ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Küp şeklinde doğranmış kuru domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tavuk etli karışımı makarnaya ekleyin. Mozzarella peynirini irice rendeleyip 2/3’ünü makarnaya karıştırıp fırın kabına aktarın. Üzerine dövülmüş fıstık ve rendelenmiş kalan peynirini serpiştirip 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.