ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PAZILI FIRIN MAKARNA

Pazılı fırın makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı fırın makarna tarifi için malzemeler

  • 8 pazı yaprağı
  • Yarım paket kesme makarma
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 40 gr tereyağı
  • 1 tutam safran
  • Tuz

Pazılı fırın makarna Nasıl Yapılır


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Pazı yapraklarının saplarını kesin. Tuzlu sıcak suya tek tek batırıp çıkarın ve kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün.

Makarnayı tuz ve safran eklenmiş kaynar suda haşlayıp süzün. Ceviz, peynir, tuz ve tereyağının üçte ikisini ekleyip harmanlayın.

Küçük fırın kalıplarını kalan tereyağı ile yağlayın. Pazı yapraklarını kaselerin içine kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın. Makarnalı harcı paylaştırıp dışa sarkan yaprakları içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Önceden ısıstılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirip alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.