ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KIYMALI VE CEVİZLİ MAKARNA

Kıymalı ve cevizli makarna

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı ve cevizli makarna tarifi için malzemeler

  • Makarna hamuru
  • 400 gr kıyma
  • 2 soğanı
  • 200 gr ceviz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağ

Kıymalı ve cevizli makarna Nasıl Yapılır

Dinlenen makarna hamurunu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları hazır yufkadan biraz daha kalınca açın. 400 gr kıyma ve kıyılmış 2 soğanı çok az zeytinyağı eklenmiş tencerede kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 200 gr ufalanmış cevizi ekleyip karıştırın. İlk yufkanın üzerine beşer santim aralıklarla birer tatlı kaşığı harcı ekleyin (tümsek şeklinde olmalı). Üzerine diğer yufkayı kıymalı harçların şeklini bozmadan yerleştirin. Harçların kenarlarına hafifçe bastırıp şeklin belirginleşmesini sağlayın. Kenarı tırtıklı hamur kesici ile harçlar ortadan kalacak şekilde kareler kesin. Tuz eklenmiş kaynar suda 15 dakika haşlayın. Süzgece alıp süyünü süzün. Üzerine toz biberli kızdırılmış tereyağını gezdirip sıcak servis yapın.

Makarna hamuru tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:16:55

hepside cok guzel gorunuyo ellerinize saglik

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.