ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KARİDESLİ VE BEZELYELİ MAKARNA

Karidesli Ve Bezelyeli Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli Ve Bezelyeli Makarna Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 350 gr çubuk makarna
  • 140 gr dondurulmuş karides
  • 100 gr dondurulmuş bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Karidesli Ve Bezelyeli Makarna Nasıl Yapılır?

Karidesleri zeytinyağında soteleyin. Bezelyeleri ekleyip birkaç dakika daha sotelemeye devam edin. Makarnayı kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve tekrar tencereye alın. Tereyağı ekleyin. Karides ve bezelyeyi makarnaya ilave edip harmanlayın. Gerekirse tuzla tatlandırın. Makarnayı servis tabaklarına paylaştırıp üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.