ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ ETLİ MAKARNA

Etli Makarna

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Makarna Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 6 yumurta
  • 250 ml süt
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 500 gr dana eti
  • 2 soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Makarna Nasıl Yapılır?

İç harç için kıyılmış dana eti ve rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları kırıp süt ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz sert kıvamlı hamuru 6 bezeye ayırın. Bezelerin üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat bekletin. Bezelerin üzerine hafifçe un serpip incecik açın. Çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesip etli harcı içlerine paylaştırın. Dilediğiniz şekilde katlayıp kapatın. Tuz eklenmiş kaynar suda haşlayıp yağ ilavesiyle tatlandırın. Dilediğiniz bir sosla birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!