ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ BADEMLİ VE TAVUK ETLİ NOODLE

Bademli ve tavuk etli noodle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli ve tavuk etli noodle tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g tavuk göğüs eti
  • 1 paket noodle makarna
  • 3 yaprak lahana
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • Yarım çay bardağı soya sosu

Sosu için

  • 1 çay bardağı file badem
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 5 yemek kaşığı krema

Üzeri için

  • Taze soğan

Bademli ve tavuk etli noodle Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etini geniş bir tencereye alarak haşlayın. Tavuk eti iyice yumuşayınca sudan çıkartıp bir kaseye alın. Tavuk etini haşladığınız suya noodle makarnayı atarak haşlayın. İnce jülyen doğradığınız sebzeleri soya sosunda soteleyin. Ilınan tavuğu ince doğrayıp sebzelere ilave edin. Sebzeler iyice yumuşadığında haşlayıp süzdüğünüz noodle makarnayı ilave edin. Sosu için file badem ve susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Hafif kavurup kremayı ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Sosu noodle makarnanızın üzerine döküp iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze soğanla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.