ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ YOĞURTLU PATLICAN DONDURMASI

Yoğurtlu Patlıcan Dondurması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yoğurtlu Patlıcan Dondurması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 100 ml krema
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yoğurtlu Patlıcan Dondurması Nasıl Yapılır?

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım...

Krema, süzme yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede mikser yardımıyla iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız karışımı buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın. Bir kaç yerinden kürdanla delip fırının ızgara bölümünde yada ocağın üzerinde çevirerek közleyin.

Patlıcanları közledikten sonra sıcakken kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyun. Derince bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, toz şeker, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu gezdirerek dökün. Patlıcanları sosta 1 saat kadar bekletin.

Soslu patlıcan ile kremalı karışımı blender’la pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin. Karışımı buzlukta en az iki saat kadar dondurun. Dondurma kaşığı yardımıyla top şeklinde alıp servis tabağına aktarın. Dilerseniz küçük zar şeklinde doğranıp zeytinyağında kızartılmış patlıcana bulayıp servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!