ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ YOĞURTLU PATLICAN DONDURMASI

> YOĞURTLU PATLICAN DONDURMASI
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu patlıcan dondurması tarifi için malzemeler
  • 4 patlıcan
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 100 ml krema
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Yoğurtlu patlıcan dondurması Nasıl Yapılır

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım...

Krema, süzme yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede mikser yardımıyla iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız karışımı buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın. Bir kaç yerinden kürdanla delip fırının ızgara bölümünde yada ocağın üzerinde çevirerek közleyin.

Patlıcanları közledikten sonra sıcakken kabuklarını bir bıçak yardımıyla soyun. Derince bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, toz şeker, ezilmiş sarımsak ve limon suyunu gezdirerek dökün. Patlıcanları sosta 1 saat kadar bekletin.

Soslu patlıcan ile kremalı karışımı blender’la pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezin. Karışımı buzlukta en az iki saat kadar dondurun. Dondurma kaşığı yardımıyla top şeklinde alıp servis tabağına aktarın. Dilerseniz küçük zar şeklinde doğranıp zeytinyağında kızartılmış patlıcana bulayıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.