ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ VEGGIE DOLMA

Veggıe Dolma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Veggıe Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 2 domates
  • 2 sarı biber
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 yeşil biber
  • 120 gr dolmalık fıstık
  • Zeytinyağı
  • 2 ince doğranmış soğan
  • 3 ince doğranmış sarımsak
  • 500 gr yasemin pirinci
  • 1 ince doğranmış kuru arnavut biberi
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Taze öğütülmüş karabiber
  • 750 ml tavuk~sebze suyu karışımı
  • 200 gr beyaz peynir
  • 20 gr ince doğranmış taze nane
  • 20 gr ince doğranmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates püresi

Veggıe Dolma Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Domatesleri yıkayın ve üst taraflarını kapak şeklinde kesip kenara alın. Domateslerin içlerini boşaltıp biberleri sap kısmından başlayarak ortadan kesin ve içlerini temizleyin. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada kavurun. Bir tencerede zeytinyağı ile soğan ve sarımsağı soteleyip domates püresi ve pirinci ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve arnavut biberiyle tatlandırın. Yavaşça tavuk ve sebze suyu karışımının 2/3’ünü pirince aktarıp hafif karıştırın. 10 dakika pişirdikten sonra tekrar karıştırıp ocaktan alın. Pirinç hafif soğuduktan sonra taze baharatlar ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırın. Pirinç karışımını dikkatli bir şekilde domates ve biberlerin içine yerleştirin. Üzerine beyaz peynir ufalayın. Dolgulu domates ve biberleri cam kaba yerleştirip fırına verin. 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine peynir ufalayıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!