Trakya Usulü Kuzu Tandır

Trakya Usulü Kuzu Tandır
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Trakya Usulü Kuzu Tandır için

Malzemeler

  • 400 gr kuzu kol eti
  • ¼ paket taze kekik
  • Tane karabiber
  • 2 defne yaprağı
  • 250 gr patlıcan
  • 200 gr baldo pirinç
  • 5 gr kuş üzümü
  • 3 gr dolmalık fıstık
  • 100 gr soğan
  • 2 gr tarçın
  • 2 gr yeni bahar
  • ¼ demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Trakya Usulü Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır

Kuzu etini, zeytinyağı, tane karabiber, defne yaprağı ve tuz ile marine edin. Fırında 140 derecede 3 saat pişirin. İç pilav için, dolmalık fıstıkları kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyip biraz daha kavurduktan sonra baharatları ekleyin. Suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Pişmeye yakın kuş üzümü ilave edip 20 dakika demlenmeye bırakın. Eti iri parçalara ayırıp tereyağında sotelenmiş patlıcan ve iç pilav ile servis yapın.

Hafifliği ile bilinen ve ana yemekleri süsleyen klasik kuzu tandır tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo