ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ TRAKYA USULÜ KUZU TANDIR

Trakya Usulü Kuzu Tandır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Trakya Usulü Kuzu Tandır Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr kuzu kol eti
  • ¼ paket taze kekik
  • Tane karabiber
  • 2 defne yaprağı
  • 250 gr patlıcan
  • 200 gr baldo pirinç
  • 5 gr kuş üzümü
  • 3 gr dolmalık fıstık
  • 100 gr soğan
  • 2 gr tarçın
  • 2 gr yeni bahar
  • ¼ demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Trakya Usulü Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?

Kuzu etini, zeytinyağı, tane karabiber, defne yaprağı ve tuz ile marine edin. Fırında 140 derecede 3 saat pişirin. İç pilav için, dolmalık fıstıkları kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyip biraz daha kavurduktan sonra baharatları ekleyin. Suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Pişmeye yakın kuş üzümü ilave edip 20 dakika demlenmeye bırakın. Eti iri parçalara ayırıp tereyağında sotelenmiş patlıcan ve iç pilav ile servis yapın.

Hafifliği ile bilinen ve ana yemekleri süsleyen klasik kuzu tandır tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!