ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ SOMON MARİN

Somon Marin

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

8 saat

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somon Marin Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy somon
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı

Süsleme için:

  • 7-8 çorba kaşığı kapari
  • 8 taze soğan

Somon Marin Nasıl Yapılır?

  • Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Somonu temizleyip keskin bir bıçak yardımıyla fileto şeklinde hazırlayın.
  • Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Bir kapta tozşeker, kaya tuzu, karabiber, maydanoz, dereotu ve zeytinyağını karıştırın. 
  • Somon filetoları alacak büyüklükteki kaba tuzlu karışımın yarısından azını yayın. 2 parça filetonun arasına tuzlu karışımdan bolca serpiştirip üst üste dizin.
  • Üzerini kalan karışımla iyice kapatın. Üzerine düz bir mermer parçası yerleştirip kabı hava almayacak şekilde streç folyoyla kapatın. Buzdolabında 8 saat bekletin.
  • Sekiz saatin sonunda filetoların üzerindeki tuzlu karışımı temizleyin. Eti, keskin bir bıçakla verev dilimler halinde kesin.
  • Taze soğanları temizleyip kıyın. Somon dilimlerini taze soğan ve kapari eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.