ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ SOMON MARİN

Somon Marin

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

8 saat

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Somon Marin Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy somon
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı

Süsleme için:

  • 7-8 çorba kaşığı kapari
  • 8 taze soğan

Somon Marin Nasıl Yapılır?

  • Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Somonu temizleyip keskin bir bıçak yardımıyla fileto şeklinde hazırlayın.
  • Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Bir kapta tozşeker, kaya tuzu, karabiber, maydanoz, dereotu ve zeytinyağını karıştırın. 
  • Somon filetoları alacak büyüklükteki kaba tuzlu karışımın yarısından azını yayın. 2 parça filetonun arasına tuzlu karışımdan bolca serpiştirip üst üste dizin.
  • Üzerini kalan karışımla iyice kapatın. Üzerine düz bir mermer parçası yerleştirip kabı hava almayacak şekilde streç folyoyla kapatın. Buzdolabında 8 saat bekletin.
  • Sekiz saatin sonunda filetoların üzerindeki tuzlu karışımı temizleyin. Eti, keskin bir bıçakla verev dilimler halinde kesin.
  • Taze soğanları temizleyip kıyın. Somon dilimlerini taze soğan ve kapari eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!