Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sarımsaklı Ekmek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 kesmeşeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 6 su bardağı un
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için

  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı susam
Sarımsaklı Ekmek

Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.Şimdi başlayalım.

 Süt ve mayayı bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın. Kesmeşeker, tuz ve sıvıyağı ilave edip elinizle iyice karıştırın. Sarımsak, kekik, tuz, yumurta ve unu ekleyip yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edip üzerini örterek 35 dakika bekletin.

Mayalanmış hamuru 3 eşit parçaya bölüp unlanmış tezgahın üzerine alın. Elinizle yuvarlayarak 5 cm çapında 3 uzun rulo elde edin.

Ruloları saç örgüsü şeklinde sararak çelenk haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Susam serpiştirip tekrar kabarması için 30-35 dakika daha bekletin. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip dilimleyerek servis yapın. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo