ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ SARIMSAKLI EKMEK

Sarımsaklı ekmek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı ekmek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 kesmeşeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 6 su bardağı un
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için

  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı susam

Sarımsaklı ekmek Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.Şimdi başlayalım.

 Süt ve mayayı bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın. Kesmeşeker, tuz ve sıvıyağı ilave edip elinizle iyice karıştırın. Sarımsak, kekik, tuz, yumurta ve unu ekleyip yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edip üzerini örterek 35 dakika bekletin.

Mayalanmış hamuru 3 eşit parçaya bölüp unlanmış tezgahın üzerine alın. Elinizle yuvarlayarak 5 cm çapında 3 uzun rulo elde edin.

Ruloları saç örgüsü şeklinde sararak çelenk haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Susam serpiştirip tekrar kabarması için 30-35 dakika daha bekletin. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip dilimleyerek servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.