ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ MAYIS SALATASI

Mayıs Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mayıs Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye
  • 4 domates
  • 3 dal taze soğan
  • 300 gr sert beyaz peynir
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 10 siyah zeytin
  • 4-5 dal taze nane
  • 2-4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
  • Tuz

Mayıs Salatası Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın. Her birini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  • Sirke ilave edilmiş bol kaynar suda yaklaşık 15 dakika haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. 
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Beyaz peyniri eşit büyüklükte küpler halinde doğrayıp bir kaseye alın. Soğanları temizleyip yıkayın ve verev dilimler halinde iri iri doğrayın. 
  • Taze fasulyeleri büyük bir salata kasesine alıp doğranmış domates ve taze soğanları ekleyin.
  • Tuz serpin, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi üzerine gezdirerek döküp harmanlayın. 
  • Peynire pul biber serpip salataya ilave edin. Maydanoz ve naneyi yaprak yaprak ayırıp yıkayın, salatanın üzerine serpiştirin.
  • Kalan zeytinyağını gezdirip siyah zeytinlerle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!