ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ MAYIS SALATASI

Mayıs Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mayıs Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye 4 domates 3 dal taze soğan 300 gr sert beyaz peynir 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 10 siyah zeytin 4-5 dal taze nane 2-4 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı tatlı pulbiber Tuz

Mayıs Salatası Nasıl Yapılır?

Taze fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın. Her birini uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Sirke ilave edilmiş bol kaynar suda yaklaşık 15 dakika haşlayın. Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin. 

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Beyaz peyniri eşit büyüklükte küpler halinde doğrayıp bir kaseye alın. Soğanları temizleyip yıkayın ve verev dilimler halinde iri iri doğrayın. 

Taze fasulyeleri büyük bir salata kasesine alıp doğranmış domates ve taze soğanları ekleyin. Tuz serpin, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi üzerine gezdirerek döküp harmanlayın. 

Peynire pulbiber serpip salataya ilave edin. Maydanoz ve naneyi yaprak yaprak ayırıp yıkayın, salatanın üzerine serpiştirin. Kalan zeytinyağını gezdirip siyah zeytinlerle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!