ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ MANTARLI MUSKA BÖREKÇİKLER

Mantarlı Muska Börekçikler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Muska Börekçikler Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 250 gr kültür mantarı
  • 4 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam ve hindistan cevizi
  • 3~4 dal maydanoz
  • Ayçiçek yağı

Mantarlı Muska Börekçikler Nasıl Yapılır?

Mantar ve soğanları doğrayın. Tereyağı ile zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanları 5 dakika kavurun. Mantar ve ince kıyılmış sarımsak ilave edip soteleyin. Pişmeye yakın içine esmer şeker, soya sosu, balsamik sirke ekleyin. Kıyılmış maydanoz ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yufkayı tezgaha serin ve 4 cm eninde 15 cm uzunluğunda kesin. Kenarlarına mantarlı karışımdan 1 tatlı kaşığı paylaştırıp üçgen şekilde katlayın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya ardından hindistan cevizi ve susama bulayın. Kızgın yağda üzerleri pembeleşinceye kadar kızartın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!