Mantarlı Muska Börekçikler

Mantarlı Muska Börekçikler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Muska Börekçikler için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 250 gr kültür mantarı
  • 4 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam ve hindistan cevizi
  • 3~4 dal maydanoz
  • Ayçiçek yağı
Mantarlı Muska Börekçikler

Nasıl Yapılır

Mantar ve soğanları doğrayın. Tereyağı ile zeytinyağını tavada ısıtın ve soğanları 5 dakika kavurun. Mantar ve ince kıyılmış sarımsak ilave edip soteleyin. Pişmeye yakın içine esmer şeker, soya sosu, balsamik sirke ekleyin. Kıyılmış maydanoz ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yufkayı tezgaha serin ve 4 cm eninde 15 cm uzunluğunda kesin. Kenarlarına mantarlı karışımdan 1 tatlı kaşığı paylaştırıp üçgen şekilde katlayın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya ardından hindistan cevizi ve susama bulayın. Kızgın yağda üzerleri pembeleşinceye kadar kızartın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo