ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KURU KAYISILI TOPLAR

> KURU KAYISILI TOPLAR
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru kayısılı toplar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 damla kayısı esansı
  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 2 yumurta

Üzeri için

  • 2 yumurta akı
  • İnce çekilmiş antep fıstığı içi
Kuru kayısılı toplar Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Yumurtaları mikserle iki misli oluncaya kadar çırpın. Margarini oda ısısında yumuşatıp ekleyin ve birkaç dakika daha çırpın. Pudra şekerini ilave edip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Karışımı hamur yoğurma kabına alın.

Azar azar elenmiş un ile kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Sırasıyla krema, kayısı esansı ve doğranmış kayısıları ilave edin. Yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Önce çırpılmış yumurta aklarına sonrada ince çekilmiş antep fıstığı içine bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Renkli kek kağıtlarına paylaştırın. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.