ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KIZARMIŞ KABAKLI PESTOLU BULGUR PİLAVI

Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 300 gr kabak
  • 1 limonun ince şerit doğranmış kabuğu
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 demet fesleğen
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

Kızarmış Kabaklı Pestolu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Yemek tarifleri
arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Fesleğen ve maydanozu temizleyin. Fesleğen, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve peyniri robotta ezin.

Bulguru tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Pesto sosu ekleyip harmanlayın. Bulguru yağlanmış 6 krem karamel kalıplarına paylaştırın. Üzerine kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin. Üzerlerini örtüp 23 dakika dinlendirin.

Kabakların uç kısımlarını kesip cips gibi halka dilimleyin. Sıvıyağı tavada iyice kızdırıp kabakları kızartın. Kabakları kağıt peçete üzerine alıp yağını çektirin. Limon kabuklarını da yağda kızartıp peçete üzerine alın.

Kalıpları servis tabaklarına ters çevirin. Kabak ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!