ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KIZARMIŞ KABAKLI PESTOLU BULGUR PİLAVI

> KIZARMIŞ KABAKLI PESTOLU BULGUR PİLAVI
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kızarmış kabaklı pestolu bulgur pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 300 gr kabak
  • 1 limonun ince şerit doğranmış kabuğu
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 demet fesleğen
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızarmış kabaklı pestolu bulgur pilavı Nasıl Yapılır


Yemek tarifleri
arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Fesleğen ve maydanozu temizleyin. Fesleğen, maydanoz, ceviz, zeytinyağı ve peyniri robotta ezin.

Bulguru tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Pesto sosu ekleyip harmanlayın. Bulguru yağlanmış 6 krem karamel kalıplarına paylaştırın. Üzerine kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin. Üzerlerini örtüp 23 dakika dinlendirin.

Kabakların uç kısımlarını kesip cips gibi halka dilimleyin. Sıvıyağı tavada iyice kızdırıp kabakları kızartın. Kabakları kağıt peçete üzerine alıp yağını çektirin. Limon kabuklarını da yağda kızartıp peçete üzerine alın.

Kalıpları servis tabaklarına ters çevirin. Kabak ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.