ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KESTANELİ DANA GÜVEÇ

Kestaneli Dana Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Dana Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr dana kuşbaşı
  • 20 kestane
  • 2 havuç
  • 8-10 arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
  • 3 defneyaprağı
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 5-6 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı su
  • 30 gr margarin
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz

Kestaneli Dana Güveç Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprakları, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi bir kâsede karıştırın.
  • Eti karışıma ilave edip üzerini streç folyo ile kapatıp 6 saat buzdolabında bekleterek marine edin. 
  • Kestanelerin üzerini çizip hafif diri kıvamda haşlayın ve kabuklarını soyun. Biberleri temizleyip iri iri doğrayın. Havuçları temizleyip dilimleyin. 
  • Eti güvece alın. Biber, havuç, nar ekşisi ve suyunu üzerine ilave edin. Margarini küp küp doğrayıp serpiştirin.
  • Üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp kestaneleri ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.