ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KELEBEK BİSKÜVİLER

Kelebek bisküviler

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kelebek bisküviler tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 150 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı pudraşeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Renkli şekerleme

Kelebek bisküviler Nasıl Yapılır


Margarin, pudraşeker, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve tuzu bir kaba alıp elinizle karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Üzerini örterek 20 dakika bekletin.

Hamuru hafifçe unlanmış tezgahın üzerinde inceltin. Kelebek kalıplarıyla kesin. Yumurtayı ve şekeri ayrı kaselere alıp kestiğiniz kelebekleri önce yumurta akına sonra şekere batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirip çıkarın.


Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.