ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KELEBEK BİSKÜVİLER

Kelebek Bisküviler

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kelebek Bisküviler Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 150 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı pudraşeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Renkli şekerleme

Kelebek Bisküviler Nasıl Yapılır?


Margarin, pudraşeker, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve tuzu bir kaba alıp elinizle karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Üzerini örterek 20 dakika bekletin.

Hamuru hafifçe unlanmış tezgahın üzerinde inceltin. Kelebek kalıplarıyla kesin. Yumurtayı ve şekeri ayrı kaselere alıp kestiğiniz kelebekleri önce yumurta akına sonra şekere batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirip çıkarın.


Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!