ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KARALAHANALI TAVUK DOLMA

Karalahanalı Tavuk Dolma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karalahanalı Tavuk Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg karalahana • 6 tavuk budu3 salçalık kırmızıbiber • 3 soğan200 gr ufalanmış beyazpeynir2 çorba kaşığı sıvıyağ3 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tuzTavuğun üzerine sürmek için4 çorba kaşığı yoğurt2 çorba kaşığı domates salçası6 çorba kaşığı sıvıyağ1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz

Karalahanalı Tavuk Dolma Nasıl Yapılır?

Bu özel dolmayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Karalahanayı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Peyniri ilave edip karıştırın.

Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın.

Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın. Karışımı tavuk butları nın içine ve üzerine sürün.

Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın. Tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirin.Kalan sos ve sıcak suyu ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Arada bir fırının kapağını açıp yemeğin suyundan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin. 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.