ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ MARSHMALLOW

HİNDİSTAN CEVİZLİ MARSHMALLOW

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli marshmallow tarifi için malzemeler
  • 300 gr Hindistan cevizi
  • 10 yaprak jelatin
  • 500 gr toz şeker
  • 2 yumurta akı
  • 4 tatlı kaşığı sıvı glikoz
  • 1 paket vanilya
  • Pembe gıda boyası
  • Pudra şekeri
  • 200 ml soğuk su
Hindistan cevizli marshmallow Nasıl Yapılır

Hindistan cevizini kalın tabanlı bir tavada hafifçe kavurun. Soğumaya bırakın. 18 cm’lik 2 adet kare kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hindistan cevizinin yarısını kalıplara yayın. Jelatin yapraklarını içinde soğuk su olan geniş bir kaba üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Şeker, glikoz ve 200 ml soğuk suyu sos tenceresine alıp şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte bekletin. Orta ateşe alıp kaynamaya bırakın. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta katılaşıncaya kadar iyice çırpın. Bir yandan çırpmaya devam ederken şurubu yumurta aklarına ekleyin. Jelatinleri teker teker sudan çıkarıp sıktıktan sonra karışıma ekleyin ve 10 dakika daha çırpın. Karışımın yarısını kalıplardan birine yayın. Üzerine kalan Hindistan cevizinin yarısını serpiştirin. Kalan karışıma pembe gıda boyası ekleyip iyice karıştırdıktan sonra diğer kalıba aktarın ve kalan Hindistan cevizini üzerine serpiştirin. En az 2 saat soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın. Kağıttan dikkatlice ayırdıktan sonra bıçağı pudra şekerine bulayarak dilimleyin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!