Fırında pırasalı pirinç turtası

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Fırında pırasalı pirinç turtası tarifi için malzemeler
- 200 gr pirinç2 pırasa2 yumurta100 gr rendelenmiş beyazpeynir100 gr dana jambon3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri30 gr margarinTuz
- karabiber
Fırında pırasalı pirinç turtası Nasıl Yapılır
Pırasayı temizleyip ince ince dilimleyin. Yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Jambonu küp küp doğrayın. Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın ve bir kaba alın. Kaşarpeynir ve 2 yumurta akını pirince ilave edip karıştırın.
Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Pirinçli karışımı ilave edip yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Margarini tavada eritip pırasayı kavurun. Jambonu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip 3 dakika daha kavurun ve ateşten alın. Beyazpeynir, yumurta sarısı, 1 tutam tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Kalıbı fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı ilave edin. Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Pirinçli karışımı ilave edip yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Margarini tavada eritip pırasayı kavurun. Jambonu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip 3 dakika daha kavurun ve ateşten alın. Beyazpeynir, yumurta sarısı, 1 tutam tuz ve karabiber serpip karıştırın.
Kalıbı fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı ilave edin. Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!