ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ FIRINDA PIRASALI PİRİNÇ TURTASI

Fırında Pırasalı Pirinç Turtası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Pırasalı Pirinç Turtası Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr pirinç
  • 2 pırasa
  • 2 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • 100 gr dana jambon
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 30 gr margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Pırasalı Pirinç Turtası Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı temizleyip ince ince dilimleyin. Yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Jambonu küp küp doğrayın.
  • Pirinci tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın ve bir kaba alın. Kaşarpeynir ve 2 yumurta akını pirince ilave edip karıştırın.
  • Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Pirinçli karışımı ilave edip yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Margarini tavada eritip pırasayı kavurun. Jambonu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip 3 dakika daha kavurun ve ateşten alın.
  • Beyaz peynir, yumurta sarısı, 1 tutam tuz ve karabiber serpip karıştırın.
  • Kalıbı fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız pırasalı karışımı ilave edin. Tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!