ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ FINDIKLI KREM

Fındıklı Krem

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Krem Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı fındık
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 5 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 1 çubuk vanilya
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • Silikon kek kalıbı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • İri kırılmış fındık
  • Orman meyveleri

Fındıklı Krem Nasıl Yapılır?

Fındıkların yarısını mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Diğer yarısını irice kıyın. Toz şeker ve yumurta sarılarını büyük bir kasede mikserle çırpın. Vanilya ve sütü ilave edip tekrar çırpın. Bu karışımı büyük bir tencereye alın, vanilya çubuğunun içini açıp tanelerini süte sıyırın. Orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdayınca ocağı kapatın. Toz jelatini ilave edip 3-4 dakika karıştırın. Jelatinin iyice eridiğine emin olun. İçinde jelatin tane şeklinde kaldıysa süzgeçten geçirerek süzün. Sütün tamamen soğumasını bekleyin. Bütün fındıkları soğuk sütün içine karıştın. Silikon kalıbın içine bir kaşık toz şeker serpin. Süt karışımını tekrar karıştırıp içine dökün. En az 1 gece buzdolabında bekletin. Kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın. Fındık ve orman meyveleri ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!