ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ ELMALI VE BADEMLİ BİFTEK SARMA

Elmalı Ve Bademli Biftek Sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Ve Bademli Biftek Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kırmızı elma
  • 4 biftek
  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı soyulmuş badem
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber 

Elmalı Ve Bademli Biftek Sarma Nasıl Yapılır?


Zeytinyağı, tuz, tarçın ve karabiberi bir kapta karıştırıp etlerin üzerlerine sürün ve 15 dakika bekletin. Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın.

Elmaları soyup kare şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğan ve sarımsağı soteleyin. Bademi ve elmayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

 Etleri düz zemine serip ortasına elmalı malzemeyi paylaştırın. Her bir eti rulo yapıp kürdanla sabitleyin.

Hazırladığınız et sarmalarını fırın tepsisine yerleştirin. Yarım bardak su ve kalan elmalı sosu ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin ve servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!