ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ DAMLA SAKIZLI KARTOPLARI

Damla Sakızlı Kartopları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damla Sakızlı Kartopları Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 200 gr margarin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı
  • 2 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Damla Sakızlı Kartopları Nasıl Yapılır?

Margarini tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartarak içine 2-3 fındık yerleştirin ve yuvarlayarak top haline getirin. Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!