ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ÇİLEKLİ GÜLLAÇ

Çilekli Güllaç

Ramazan sofralarında sık sık yer verilen güllacı, çilek ile buluşturduk ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Hem hafifliği, hem de lezzetiyle gönülleri fetheden güllacı, yaklaşık 30-35 dakika da kolayca hazırlayabilirsiniz. Sütlü tatlılar arasında okuyucularımız tarafından çok ilgi gören çilekli güllacı, gül suyu ile tatlandırmayı unutmayın. Malzemeleriniz hazırsa, evde çilekli güllaç yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Ev yapımı cevizli güllaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 2 litre süt
  • 300 gr toz şeker
  • 5 cl gül suyu
  • 150 gr toz Antep fıstığı
  • 250 gr çilek

Çilekli Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Süt, gül suyu ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın. Yuvarlak bir tepsiye bir güllaç yaprağını yerleştirin. Üzerine şekerli sütten 2 kepçe aktarın.
  • Beş güllaç yaprağını aralarına süt ilave ederek üst üste yayın. Çilekleri küçük küp doğrayıp güllacın üzerine yayın.
  • Üzerine ince çekilmiş Antep fıstığı serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aralarına sütlü şuruptan dökerek aynı şekilde üst üste yayın.
  • Kalan sütlü şurubu tamamen üzerine dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve ince çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.