ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ÇILBAK DOLMA

Çılbak dolma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çılbak dolma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • 40 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Çılbak dolma Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Bulguru geniş ve çukur bir kaba alın.Üzerine 1 bardak sıcak su döküp karıştırın.Kabarması için 10 dakika bekletin.Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun.Tuz,yumurta,domates ve biber salçasını ilave edin.Malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıp yoğurun. Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak şekillendirin.Tıpkı çiğ köfte gibi üzerinde parmak izleri olan köfteler hazırlayın.

Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun.Tuz ekleyip kaynatın.Köfteleri ilave edip karıştırın.15 dakika kaynatıp (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alın.Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın.Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.

Tereyağı ve toz biberi tavada kızdırıp yoğurdun üzerine dökün.Sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.