ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ BULGURLU KÖFTE KEBABI

Bulgurlu Köfte Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bulgurlu Köfte Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr bulgur
  • 400 ml kaynar su
  • 60 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Köfte için

  • 500 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 arpacık soğan
  • Kıyılmış maydanoz
  • 50 gr galeta unu
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası

Bulgurlu Köfte Kebabı Nasıl Yapılır?

Soğanları rendeleyip kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber, kimyon, maydanoz, galeta unu ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Buzdolabında 40 dakika dinlendirin. Bulguru geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, tereyağı ve biber salçasını ekleyin. Kaynar suyu üzerine ilave edip iyice karıştırın ve üzerine bir kapak kapatarak 30 dakika bekletin. Sosu için salçayı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar bekletin. Kıymadan parçalar kopartarak yuvarlak köfteler yapın ve az yağda kızartın. Servis tabağına bulguru yayın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Sarımsaklı yoğurt ve sostan dökerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!