ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ BRUSCHETTA'LI IZGARA ŞİŞ

Bruschetta'lı ızgara şiş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bruschetta'lı ızgara şiş tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 6 dilim kurutulmuş domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 8 dilim ekmek
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Servis için

  • Çizik zeytin
  • Kapari
  • Limon dilimleri
  • Maydanoz

Bruschetta'lı ızgara şiş Nasıl Yapılır

Zeytinyağının 3/2’sini bir kaba alın. Bir diş sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Küp doğranmış domates, süt, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın. Kuşbaşı etleri ilave edin ve üzerini streç film ile kapatarak 2 saat buzdolabında bekletin. Kalan zeytinyağına rendelenmiş diğer sarımsakları ekleyin ve fırça ile ekmeklerin üzerine sürün. Fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın. Etleri şişlere dizip ızgarada kadar pişirin. Şişleri ekmeklerin üzerine yerleştirin. Kapari, zeytin, limon dilimleri, kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.