ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ BRUSCHETTA'LI IZGARA ŞİŞ

Bruschetta'lı Izgara Şiş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bruschetta'lı Izgara Şiş Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 6 dilim kurutulmuş domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 8 dilim ekmek
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Servis için

  • Çizik zeytin
  • Kapari
  • Limon dilimleri
  • Maydanoz

Bruschetta'lı Izgara Şiş Nasıl Yapılır?

Zeytinyağının 3/2’sini bir kaba alın. Bir diş sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Küp doğranmış domates, süt, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın. Kuşbaşı etleri ilave edin ve üzerini streç film ile kapatarak 2 saat buzdolabında bekletin. Kalan zeytinyağına rendelenmiş diğer sarımsakları ekleyin ve fırça ile ekmeklerin üzerine sürün. Fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın. Etleri şişlere dizip ızgarada kadar pişirin. Şişleri ekmeklerin üzerine yerleştirin. Kapari, zeytin, limon dilimleri, kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!