ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ BARBUNYALI KADAYIF BÖREĞİ

> BARBUNYALI KADAYIF BÖREĞİ
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunyalı kadayıf böreği tarifi için malzemeler
  • 400 gr barbunya fasulyesi
  • 500 gr tel kadayıf
  • 200 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeğiyağı
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 150 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 4 mantar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • karabiber
Barbunyalı kadayıf böreği Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle açarak yayın.Tereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle en az 10 dakika ovun.Kadayıfın yarısını yağlanmış tepsiye yayın.

Sarı ve kırmızı biberleri temizleyip doğrayın.Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.Mantarları temizleyip doğrayın.Barbunyayı ayıklayıp yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.

Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.Sarımsak ve tavuk etini ekleyip soteleyin.Sırasıyla domates,sivri biber,mantar,barbunya,sarı ve kırmızı biberleri ilave edip kavurun.Kaşar peynirinin yarısı,tuz ve karabiberi ekleyin.Karışımı tepsideki kadayıfın üzerine döküp yayın.Üzerini kalan kadayıfla kaplayın.

Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarıp üzerine soğuk süt ve tavuk suyunu gezdirerek dökün.Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.