ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ BARBUNYA BURGER

Barbunya Burger

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Barbunya Burger Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr haşlanmış barbunya fasulyesi
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 taze soğan

Kızartmak için

  • ayçiçeğiyağı
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Tuz
  • karabiber

Barbunya Burger Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Kabak ve havucu temizleyip rendeleyin.Soğan, taze soğanlar ve maydanozu temizleyip ayrı ayrı kıyın. Kabak,havuç,fasulye, taze soğan,soğan,maydanoz ve peyniri robota alıp püre haline getirin.1 yumurta, tuz ve karabiberi bir kapta çırpın.
 
Bulguru bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin.Bulgur suyu tamamen çekene kadar bekletin.Çatalla karıştırın. Püreden limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak hamburger şeklinde köfteler hazırlayın.

Köfteleri önce hafif çırpılmış yumurtaya,sonra bulgura bulayın.Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp köfteleri iki taraflı kızartın.Tek başına yada hamburger ekmeği içinde servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!