ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ZEYTİNLİ VE SOĞANLI EKMEK

Zeytinli ve soğanlı ekmek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli ve soğanlı ekmek tarifi için malzemeler

  • 2 kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş siyah zeytin
  • 7 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı instant maya
  • 2 tatlı kaşığı acuka
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz ve kişniş

Zeytinli ve soğanlı ekmek Nasıl Yapılır

Zeytinyağını tavaya alın. Kabuğu soyulmuş ve kıyılmış kırmızı soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun. Un, tuz, maya, maydanoz, kişniş, zeytin, acuka ve kavrulmuş soğanı büyük bir kasede karıştırın. 2 su bardağı ılık su ekleyip 10 dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek iki katı büyüklüğünde kabarana kadar dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yerleştirin. Tekrar iki katı kabarması için üzerini örterek tekrar dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.