ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ZEYTİNLİ GLUTENSİZ BİSKÜVİ

Zeytinli Glutensiz Bisküvi

Zeytinli glutensiz bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinli Glutensiz Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 130 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 350 g glutensiz karabuğdaylı un
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin

Zeytinli Glutensiz Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını derin bir kaba alarak mikserle iyice çırpın. Zeytinyağı, kekik, tuz, glutensiz karabuğdaylı un, soğuk su ve minik doğranmış zeytinleri ilave edip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 5 mm inceliğinde açın.
  • Yağlı kağıtla birlikte buzdolabına koyarak 45 dakika soğutun. Hamuru şekilli bir bisküvi kalıbıyla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!