ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ YOĞURTLU PARFE

Yoğurtlu parfe

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu parfe tarifi için malzemeler

  • 250 gr YÖRSAN Yoğurt
  • 250 gr pudra şekeri
  • 1 litre YÖRSAN Krema
  • 10 yaprak jelatin
  • 2 limon
  • Yarım demet taze nane

Yoğurtlu parfe Nasıl Yapılır

Süzme yoğurt ve pudra şekerini büyük bir kaseye alıp mikserle çırpın. Başka bir kaseye kremayı alıp köpük gibi olana kadar çırpın. İki karışımı aynı kase içine alarak yavaş hareketlerle karıştırın. Yaprak jelatinleri soğuk suda 3 dakika bekletin. Suyu süzüp jelatinleri bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Yoğurtlu karışıma ilave edin. Rendelenmiş limon kabuğu ve kıyılmış naneleri ekleyin. Hazırladığınız karışımı bir kez daha karıştırıp kalıplara doldurun. Katılaşana kadar buzlukta bekletin. Buzluktan alıp bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.