Yoğurtlu Parfe

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Yoğurtlu Parfe Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr YÖRSAN Yoğurt
- 250 gr pudra şekeri
- 1 litre YÖRSAN Krema
- 10 yaprak jelatin
- 2 limon
- Yarım demet taze nane
Yoğurtlu Parfe Nasıl Yapılır?
Süzme yoğurt ve pudra şekerini büyük bir kaseye alıp mikserle çırpın. Başka bir kaseye kremayı alıp köpük gibi olana kadar çırpın. İki karışımı aynı kase içine alarak yavaş hareketlerle karıştırın. Yaprak jelatinleri soğuk suda 3 dakika bekletin. Suyu süzüp jelatinleri bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Yoğurtlu karışıma ilave edin. Rendelenmiş limon kabuğu ve kıyılmış naneleri ekleyin. Hazırladığınız karışımı bir kez daha karıştırıp kalıplara doldurun. Katılaşana kadar buzlukta bekletin. Buzluktan alıp bekletmeden servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR