Yeşil Limonlu Tartöletler

Yeşil Limonlu Tartöletler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yeşil Limonlu Tartöletler için

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı su

Krema için

  • 2 çorba kaşığı yeşil limon suyu
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 75 gr tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için

  • Nar taneleri
Yeşil Limonlu Tartöletler

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Krema için, şeker ve limon suyunu bir tavada karamelize edin. Sırasıyla yumurta sarıları ve tereyağını ekleyin. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Hazırladığınız kremayı bir kaba alıp üzerini streç folyo ile kapatın. Buzdolabında en az 4 saat kadar bekletin.

Tartölet hamuru için, tereyağı, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak bir tavada eritin. Unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 2 çorba kaşığı suyu azar azar ilave ederek hamurun toparlanmasını sağlayın. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tartölet kalıbının içine yayın.

Tartölet kaplarını fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp oda ısısında ılınmaya bırakın. Soğuyunca limonlu kremayı tartöletlere paylaştırın. Üzerlerini nar taneleri ile süsleyin. Soğuk servis yapın.

 Dilerseniz, çıtır çıtır lezzetiyle klasik limonlu tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo