Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi

Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi için

Malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr yaban mersini
Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri büyük bir cam kasede çatalla çırpın.
  2. Pekmez, yumurta, tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırmaya bir kaşıkla devam edin.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu harcı yağlı kağıdın üzerine ekleyin.
  4. Tüm harcı bu şekilde tepsiye alın (hamur pişerken çok yayılacağı için hamur parçalarını aralıklı biçimde dizin).
  5. Üzerlerine yaban mersinlerini hafifçe batırarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
  6. Not: Fırından çıktıktan sonra yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo