ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ PEKMEZLİ BİSKÜVİ

Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 115 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr yaban mersini

Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri büyük bir cam kasede çatalla çırpın.
  • Pekmez, yumurta, tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırmaya bir kaşıkla devam edin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu harcı yağlı kağıdın üzerine ekleyin.
  • Tüm harcı bu şekilde tepsiye alın (hamur pişerken çok yayılacağı için hamur parçalarını aralıklı biçimde dizin).
  • Üzerlerine yaban mersinlerini hafifçe batırarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
  • Not: Fırından çıktıktan sonra yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!