Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler
- 115 gr tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 150 gr yaban mersini
Yaban Mersinli Pekmezli Bisküvi Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekeri büyük bir cam kasede çatalla çırpın.
- Pekmez, yumurta, tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırmaya bir kaşıkla devam edin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hamurdan 2 yemek kaşığı dolusu harcı yağlı kağıdın üzerine ekleyin.
- Tüm harcı bu şekilde tepsiye alın (hamur pişerken çok yayılacağı için hamur parçalarını aralıklı biçimde dizin).
- Üzerlerine yaban mersinlerini hafifçe batırarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
- Not: Fırından çıktıktan sonra yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR