ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK

Üzümlü Ve Cevizli Çörek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üzümlü Ve Cevizli Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı üzüm
  • 1 su bardağı iri çekilmiş cevizi

Üzümlü Ve Cevizli Çörek Nasıl Yapılır?

Un, ınstant maya, pudra şekeri, ılık su, ılık süt ve ayçiçek yağını çukur bir kaba alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örtüp ılık bir ortamda 45 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru ikiye bölün. Üzerine az un serperek kalın olmayacak şekilde açın. Toz şeker serpin. Üzümü ve cevizi de her tarafına eşit olacak şekilde serpin. Rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesin. Yuvarlak fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin. Üzümler ve cevizler yukarı bakacak şekilde tepsiye ortadan başlayacak şekilde yan yana dizin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Meyve sosları ile tatlandırılan klasik cevizli çörek tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.