ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÜZÜMLÜ TATLI SİMİT

Üzümlü Tatlı Simit

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Üzümlü Tatlı Simit Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı taze portakal suyu
  • 400 gr beyaz ve kırmızı üzüm
  • 150 gr eritilmiş ılık tereyağı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şeker

Üzümlü Tatlı Simit Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Üzümleri yıkayıp  kağıt havlu ile kurulayın. Un, mısır unu, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın.Yumurtalar ve şekeri başka bir kapta çırpın.Ilık tereyağı ve portakal suyunu ekleyip karıştırın.Unlu harcı ve portakal kabuğunu ilave edip pütürsüz bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın.

Üzümlerin yarısını ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.Hamuru yağlanmış 24 cm çapındaki ortası delik kek kalıbına dökün.Üzerine kalan üzümleri hafifçe bastırarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.Ilınınca üzerine bal gezdirip pudra şeker ve hindistan ceviziyle süsleyin.Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!