Üç Çikolatalı Parfe

Üç Çikolatalı Parfe
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Üç Çikolatalı Parfe için

Malzemeler

  • 225 gr beyaz çikolata
  • 2.5 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 25 gr Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 1+1/4 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı

Soğuk krema için

  • 225 gr çikolata
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı bal
  • 3/4 su bardağı çırpılmış krema
  • File Antep fıstığı
Üç Çikolatalı Parfe

Nasıl Yapılır

  1. Cam bir kabı streç filmle kenarları da dahil olmak üzere kaplayın. Beyaz çikolata ile yarım su bardağı kremayı eritin.
  2. Bir su bardağı krema ile sütü tencerede ısıtın. Yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Sıcak krema karışımına yumurta sarılarını ilave ederek çırpın.
  3. Karışımı tencereye alıp yoğunlaşana kadar kaynatmadan pişirin. Eriyen çikolatayı, Hindistan cevizi ve Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Soğumaya bırakın.
  4. Kalan kremayı iyice incelene kadar çırpıp çikolatalı karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımın 2 su bardağı kadarını kalıba aktarın. Üzerini kapatıp buzlukta bekletin.
  5. Kalan karışımı da buzlukta soğutun. Buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine fıstıkları serpin. Buzdolabında soğuttuğunuz karışımı üzerine dökün.
  6. Üzerini kapatıp bir gece buzlukta bekletin. Soğuk krema için, çikolata, tereyağı ve balla birlikte cam bir kaba alın. Su dolu tencere üzerinde yerleştirip sürekli karıştırarak ocakta eritin.
  7. Sos tenceresindeki kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Ocaktan alıp ılınma bırakın. Buzluktan çıkardığınız parfeyi, servis tabağına ters çevirin.
  8. Üzerindeki streç filmi alıp, çikolatalı krema ile üzerini kaplayın. 3-4 saat buzlukta donmaya bırakın. Üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, leziz çikolatalı parfe tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo