ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAZE SOĞANLI BİSKÜVİ

TAZE SOĞANLI BİSKÜVİ

Taze soğanlı bisküvi
10 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze soğanlı bisküvi tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ilık su
  • 2 su bardağı ince kıyılmış taze soğan

Üzeri için

  • Zeytinyağı
Taze soğanlı bisküvi Nasıl Yapılır

  • Un, sarımsak tozu, çörekotu, kabartma tozu, toz şeker, bir tutam kadar tuz ve karabiberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde zeytinyağı ve ılık su ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Taze soğanı ilave edip tekrar yoğurun ve hamuru unlanmış tezgah üzerine alın.
  • Bir merdane yardımıyla hamuru ince açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.