ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SUSAMLI PİŞİ

Susamlı Pişi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Susamlı Pişi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ekmek hamuru
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Susamlı Pişi Nasıl Yapılır?

Susamla cevizi bir kasede karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Elinizi sıvıyağ ile yağlayıp ekmek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Parmak uçlarınızla şekillendirip önce çırpılmış yumurtaya sonra susamlı cevize bulayın. 

Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu : ALTERNATİF
Pişi, sade ikram edildiği gibi arzuya göre pekmez, bal, marmelat, reçel ve peynirle de sunulabilir.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!