ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SUCUKLU KARNIYARIK BÖREĞİ

Sucuklu karnıyarık böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sucuklu karnıyarık böreği tarifi için malzemeler

  • Yarım kangal sucuk 250 gr taze kaşarpeyniri 2 yufka 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 yumurta sarısı

Sucuklu karnıyarık böreği Nasıl Yapılır

Yufkaları düz zeminde açıp dört eşit parçaya kesin. 8 üçgen parça elde edin. Yoğurt, 1 yumurta ve 2 kaşık sıvıyağı bir kâsede iyice karıştırın. Sucuk ve kaşarpeynirini dilimleyin.

Her bir yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp geniş tarafına sucuk ve peynir dilimlerini yerleştirin. Yufkayı, sigara böreği şeklinde yanlardan kapatıp rulo yaparak sivri ucuna doğru sarın. Börekleri bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Böreklerin üzerini bıçağın ucuyla karnıyarık gibi kesin. Kesilen kısımlara birkaç sucuk dilimi yerleştirin. Yumurta sarısını çırpıp fırça ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.