ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PORTAKALLI MUS

Portakallı Mus

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı Mus Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yaprak jelatin
  • 1 su bardağı süt kreması

Süsleme için:

  • 2 portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı su
  • Hindistan cevizi rendesi

Portakallı Mus Nasıl Yapılır?

  • Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın. 
  • Yumurta sarılarını toz şekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin.
  • Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin. Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin.
  • Sekiz kaşık suyu 1 bardak toz şekerle kaynatın. Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın.
  • 2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın. Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin. Kevgirle ayrı bir tabağa alın.
  • Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin. Hindistan cevizi serpip soğuk olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!