ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PORTAKALLI MUS

Portakallı mus

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı mus tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı portakal suyu2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu4 yumurta sarısı1 su bardağı tozşeker2 yaprak jelatin1 su bardağı süt kreması Süsleme için:2 portakal1 su bardağı tozşeker8 çorba kaşığı suHindistancevizi rendesi

Portakallı mus Nasıl Yapılır

Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın. 

Yumurta sarılarını tozşekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin. Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.

Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin. Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin.

Sekiz kaşık suyu 1 bardak tozşekerle kaynatın. Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın. 2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın. Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin. Kevgirle ayrı bir tabağa alın.

Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin. Hindistancevizi serpip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.