Portakallı Mus

Portakallı Mus
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Portakallı Mus için

Malzemeler

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yaprak jelatin
  • 1 su bardağı süt kreması

Süsleme için:

  • 2 portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı su
  • Hindistan cevizi rendesi
Portakallı Mus

Nasıl Yapılır

  1. Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın. 
  2. Yumurta sarılarını toz şekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin.
  3. Karışımı bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
  4. Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin. Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bekletin.
  5. Sekiz kaşık suyu 1 bardak toz şekerle kaynatın. Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın.
  6. 2 portakalın kabuklarını soyup zarlarını çıkarın. Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bekletin. Kevgirle ayrı bir tabağa alın.
  7. Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin. Hindistan cevizi serpip soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo