ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PIRASALI ÇÖREK

Pırasalı Çörek

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

23 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pırasalı Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

İç malzeme

  • 500 gr pırasa
  • 1 domates
  • 1 çarliston biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Pırasalı Çörek Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in çörek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.

Pırasalar ve biberi temizleyip ince halka şeklinde kesin. Domatesi soyup küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtıp pırasayı kavurun. Biber ve domatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın.

Hamuru merdane ile incelterek açın. Hamur kesici aletle daire şeklinde hamurlar kesin. Pırasalı karışımı hamurlara paylaştırın. Hamurları ortadan ikiye katlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak birleştirin. Böreklerin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün. Sıvıyağı tavada kızdırıp börekleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!