ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PEYNİRLİ BURGULAR

Peynirli Burgular

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Burgular Tarifi İçin malzemeler

  • 10 milföy hamuru
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1.5 çorba kaşığı çörek otu ve susam karışımı
  • Tuz

Peynirli Burgular Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını çözülmeleri için oda ısısında biraz bekletin. Domates püresine tuz ve kekik ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını bir kâsede sütle çırpın.
  • Hamurların 5 tanesinin üzerine kekikli domates püresini sürün. Peyniri hamurların üzerine paylaştırın.
  • Kalan 5 hamuru üzerlerine kapatıp kenarlarına sıkıca bastırın. Her bir parçayı 4 şerit olacak şekilde kesin.
  • Şeritlerin iki ucundan tutup ters yöne çevirerek burgu şekli verin. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurtalı sütü sürün. Susamlı çörek otundan üzerlerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!