Peynirli Burgular

Kaç
Kişilik
20 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Peynirli Burgular Tarifi İçin malzemeler
- 10 milföy hamuru
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yumurtanın sarısı
- 4 çorba kaşığı süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1.5 çorba kaşığı çörek otu ve susam karışımı
- Tuz
Peynirli Burgular Nasıl Yapılır?
- Milföy hamurlarını çözülmeleri için oda ısısında biraz bekletin. Domates püresine tuz ve kekik ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını bir kâsede sütle çırpın.
- Hamurların 5 tanesinin üzerine kekikli domates püresini sürün. Peyniri hamurların üzerine paylaştırın.
- Kalan 5 hamuru üzerlerine kapatıp kenarlarına sıkıca bastırın. Her bir parçayı 4 şerit olacak şekilde kesin.
- Şeritlerin iki ucundan tutup ters yöne çevirerek burgu şekli verin. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerlerine yumurtalı sütü sürün. Susamlı çörek otundan üzerlerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR