ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PATLICANLI MİLFÖY BÖREK

Patlıcanlı Milföy Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Milföy Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 yaprak milföy hamuru

Harcı için

  • 2 orta boy patlıcan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta sarısı

Patlıcanlı Milföy Börek Nasıl Yapılır?

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Kaseye alıp çatalla ezin. Tuz, karabiber ve kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarının üzerine hazırladığınız patlıcanlı harçtan ekleyip üçgen şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!